Mundtørhed

✓ God tid til patienten
✓ Tilskud fra Sygeforsikring Danmark
✓ Fleksible åbningstider

At føle sig tør i munden kan være meget generende i hverdagen, men det kan også påvirke dine tænder og mundhule. Spyttet i munden har en meget vigtig funktion, det er med til beskytte tænderne mod mekaniske og kemiske påvirkninger.

Spyttet indeholder enzymer der er med til at opløse madrester på tænderne. På den måde er spyttet med til at begrænse bla. huller i tænderne eller svamp på slimhinderne, fordi spyttet er med til at skylle bakterierne væk.

Spyttet smører munden så maden er lettere at tygge og synke. Spyttet er også vigtigt for smagssansen og smagsoplevelsen.

Meget medicin påvirker spytkirtlerne, så spytproduktionen bliver nedsat. Det kan være medicin mod depression, angst, forhøjet blodtryk, diabetes, astma. Eller hvis man har været i kemoterapi eller hvis men lider af gigtsygdomme.

Jeg laver altid en grundig gennemgang af medicin og helbred. Jeg tager udgangspunkt i hvordan jeg kan hjælpe med at tandsygdomme ikke udvikles pga. mundtørhed, jeg rådgiver i hjemmetandpleje og påviser diverse midler, som måske kan hjælpe dig i din hverdag.​

Bestil tid til tandpleje